Choď na obsah Choď na menu
 


Rozhovory sezóny 2024

Príspevky

ROZHOVOR TÍM GRR PU PU

11. 5. 2022

 

ROZHOVOR - TÍM CROWS

3. 5. 2022

CROWS

Farba dresov – čierna

Vedúci (kapitán)  – František Baláž- C

Zostava -  Matúš Rusnák, Dominik Jusko, Martin Varga, Marek Pivovarník, Tobiáš Prokop,
                  Vlado Olej,

 

ROZHOVOR - TÍM IUVENTA

13. 4. 2022

IUVENTA

Farba dresovDresy Knights

Vedúci (kapitán)  – Lukáš Ondeček- C

Zostava -  Dominik Spišák, Jakub Grohoľ, Richard Majer, Miroslav Niščák, Marek Lukáček
 

Rozhovor:
 

Cieľ tímu v tejto lige ? 

V prvom rade si zahrať s partiou hokejbal a zabaviť sa hrou. Samozrejme ďalším cieľom je určite aj obhájiť titul. Asi by sme klamali, že si ideme na ihrisko len zahrať keďže všetci v Iuvente sme aj veľmi súťaživý.

Akým spôsobom bol vyberaný káder ? 

Ostali sme tá istá partia ako v minulosti. Akurát sme si ešte pribrali Riša Majera keďže sme vedeli, že nie všetci budeme stále v Bardejove tak aby nás bolo stále aspoň v minimálnom počte.

Kto je ťahúň tímu a prečo ?

Zatiaľ to vyzerá na Mira Niščáka. Lebo nastúpil len na jeden zápas a práve ten sme prehrali :D Zatiaľ to vyzerá že nás ťahá smerom dole, ale skúsime mu dať druhu a možno aj tretiu šancu.

Šepká sa, že vás dotuje mládežnícka organizácia ktorej názov sa zhoduje s názvom vášho tímu. Existuje aj presná suma, alebo je to interná informácia ?

Je to tak. Keď chceš podávať kvalitne výkony tak potrebuješ mat aj kvalitne zázemie. Týmto by sme sa im chceli poďakovať za podporu.

Na aký tím sa v odvete najviac tešíte. naopak ktorého sa najviac obávate a prečo ?

Tešíme sa určite na každého, ale vieme komu (Crows) máme čo vrátiť :D tam určite budeme musieť zvýšiť pracovné tempo :D

Posledné kolá zostavu ovplyvňovali rôzne faktory. Niektorý diváci si pri poslednom zápas všimli že nie všetci hráči sú plne koncentrovaný... Čo ovplyvňuje tento dojem ? Je to naozaj tak ?   

Momentálne sa všetci hráči koncentrujú na Spišovú svadbu takže do značnej miery to ovplyvňuje našu hru. Preto kým sa neuskutoční táto udalosť tak neodohráme už žiaden zápas. Na ďalšom kole, ktoré ma byť 30.4 teda nebudeme a môžete myslieť aj na Domina a Niku Spišákovcov.

Čo by si chcel odkázať súperom / komunite ?  

V prvom rade som rád, že sme tam všetky teamy taká komunita, ktorá sa vzájomne veľmi dobre pozná a ma vybudované vzájomne vzťahy. Nech si užívajú, sú vďační a majú radosť z toho, že si môžeme zahrať v takej atmosfére a prostredí aké máme. Ďakujeme aj organizátorovi za svoj čas a tiež aj saleziánom za podporu a poskytnutie priestorov.

 

Prvý rozhovor z organizátorom

6. 4. 2022

Rozhovor s organizátorom 
BHL3+0(16+)

Tento týždeň sme dali možnosť napísať otázku pre organizátora tejto ligy, keďže v minulom ročníku 2016/2017 sme takýto typ rozhovoru nerobili, V tomto ročníku 2022 sme sa to rozhodli vyskúšať.
Tu sú vaše otázky a moje odpovede. Pekné čítanie, vidíme sa v sobotu na 5. kole
J

 

- Je toto tvoje premiérove organizovanie, alebo si mal v minulosti skúsenosť?

Čo sa týka súťaže akou je liga s celoročným rozsahom, tak je to môj/náš druhý ročník. Prvý krát som to vyskúšal po návrate z vysokej školy a liga mala rovnaký formát aj počet účastníkov, teda päť súťažných tímov a celok „U15“. V lige som vtedy nehral a prakticky som ju celú odpískal. Chcel som tak získať prehľad o tom ako to funguje – nefunguje.

K tomu All Stars, že tam budú hráči z ligy aj z „U 15“?

Áno, ALL STARS tu bol aj v poslednom ročníku, ibaže to bol prakticky podobný formát aký má aj NHL či iné súťaže. Počas pandémie som rozbehol veľmi zaujímavý projekt pre žiakov základnej školy s názvom OVALGON,  kde sa hralo 1vs1 o titul „Zlaté ruky“. Po tom, čo som sa rozhodol opäť zorganizovať druhý ročník som si uvedomil, že by bola škoda túto súťaž (Ovalgon) neposunúť pre všetkých. Aplikoval som ju do ligy v rámci ALL STARS kola, kde bude proti sebe hrať osem hráčov. Traja najlepší strelci ligy, štyria najlepší hráči s časom v kvalifikácií a jedno miesto bude patriť víťazovi kvalifikačného kola z kategórie „U15“.

Všetky informácie sú na webe:
https://bhl3-0.estranky.sk/clanky/all-stars/all-stars---ovalgon-2022/

Čo bude s ligou po tejto sezóne? Bude pokračovať ďalšími sezónami alebo bude opäť prestávka/koniec?

Ja určite plánujem ročník 2023.  Minimálne o rok by to malo pokračovať tretím ročníkom ligy BHL3+0(16+). Tým, že sa hrá systém Jar-Jeseň, tak sa to bude riešiť vždy na začiatku kalendárneho roka. Momentálne sa to rysuje tak, že súčasná „U15“ by mala byť v ročníku 2023 už ako samostatný súťažný tím, takže si myslím, že s účastníkmi problém nebude.
Toto ale ovplyvniť neviem a ak bude minimálne taký záujem ako v tejto sezóne s určitosťou to bude pokračovať. V minulosti bol jeden z hlavných dôvodov slabý záujem zo strany tímov a hráčov. V ročníku 2023 by to hroziť nemalo.     

Čo ťa prinútilo k tomu aby si vytvoril túto ligu?

Našťastie ma neprinútil nič ani nikto J . Proste na východe chýba súťaž pre „staršie ročníky“ čiže amatérsky variant na menšie ihrisko Tiež si myslím, že je dobré, ak máme „doma“ v Bardejove nejakú súťaž, kde vieme zapojiť každú kategóriu. V našom regióne takýto typ súťaže pre ZŠ a SŠ chýba (nepočítam extraligu).

Aké máš z nej zatiaľ pocity?

Liga beží a jej kvalita a počet samotných účastníkov priamo na zápasoch sa zvýšil a som z toho veľmi rád. Počasie tiež vychádza, aj keď som neočakával až také chladné kolá. Som zvedavý aká bude jeseň, tam to bude o inom.

Máš aj nejakého favorita na zisk titulu?

Myslím si, že favorit je jasný. V lige máme obhajcu, ktorý neoslabil, naopak tím posilnil. Našou spoločnou úlohou (nás ostatných tímov) bude nedať mu tú obhajobu tak ľahko. Sám som zvedavý ako to dopadne.

Otázka ohľadom BLH: Prečo sa nehrá na celé ihrisko ale len na jeho tretinu a malé bránky?

Na to je pomerne jednoduchá odpoveď. Lebo nieje reálne z hľadiska možnosti a organizácie v meste ako je Bardejov robiť ligu pre povedzme 6 tímov, kde by sa pravidelne stretávali hoci štyria brankári nie to ešte šesť ... Rovnako tak hrať ligu na celé ihrisko by vyžadovalo väčší počet účastníkov čo by pri pravidelnom celoročnom režime ligy bol veľký problém.
Osobne som otvorený aj inému formátu v rámci budúcnosti BHL, ak by to ale dávalo zmysel a povedzme našiel by sa niekto kto by dokázal pravidelne zastrešiť povedzme aspoň tých štyroch brankárov ...

Aký máš názor na tím ktorý si poskladal ?

Tým „Crows“ som neskladal ani nezaložil ja. Tím pokračuje po minulo-ligovom neúspešnom finále a skladali sme ho povedzme spoločne, najmä z Ferom Balážom ©. Má tiež určitý osobitný zmysel, pričom jeho význam určil ešte Jano Fabian, ale to by bolo na dlhšie. Rozhodne sa ale ešte pokúsime pritiahnuť nejaké to zaujímavé meno a trocha tak zamiešať karty.

 

Rozhovor - Gypsy Kings

22. 3. 2022

Gypsy Kings

Farba dresovBiela

Vedúci (kapitán)  – Adam Vašenko  C

Zostava -  Daniel Vašenko, Michal Milas, Samuel Cmar, Šimon Gutt, Lukáš Budinský, Samuel Pelko
 

Rozhovor:
 

Cieľ tímu v tejto lige ? 

Náš cieľ je hrať čo najlepší hokejbal a hlavne sa pri tom zabaviť.

Akým spôsobom bol vyberaný káder ? 

Jednoducho, vzal som hráčov s ktorými som sa poznal a vedel som, že budú môcť chodiť pravidelne.

Kto je ťahúň tímu a prečo ?

Každý jeden hráč je dôležitý v tomto tíme a chceme to hrať kolektívne, takže to nás ťahá vpred.

V médiách a z radov fanúšikov sa špekuluje či je názov tímu v poriadku. Jedny to vnímajú pohoršujúco iný sa pobavia. Ako k tomuto názvu došlo ? -   

K tomuto názvu došlo veľmi spontánne. Môjho brata si už niekoľko rokov ľudia mýlia a myslia si, že patrí k tejto menšine a my si z toho robíme srandu, je to vlastne taký náš interný humor, určite to nebolo myslené nejako ofenzívne, alebo uražlivo. Treba to brať s nadhľadom a nie sa hneď pohoršovať ;).                                          

Na aký tím sa najviac tešíte naopak ktorého sa najviac obávate a prečo ?

Najviac sa tešíme na tím proti ktorému v blízkej budúcnosti nastupujeme a keďže tento víkend hráme proti tímu Crows tak sa momentálne najviac tešíme na nich.

V kuloároch sa šepká že začínate dosahovať štatút „čierneho koňa“ ligy. Je na to priskoré tvrdenie ?  Vnímate sa takto ?                                                     

Je to veľmi silné tvrdenie, nakoľko sme v našom poslednom zápase darovali výhru súperovi, ale samozrejme vieme aké kvality máme a vieme, že budeme často podceňovaní v zápasoch, čo je pre nás veľká výhoda, pretože si myslím, že už nemáme v pláne sa zhoršovať, ale zlepšovať a nedarovať nikomu nič. A možno v budúcnosti budeme hodní tohto pomenovania.

Čo by si chcel odkázať súperom / komunite ?  

Užívajte život a hrajte hokejbal!

 

Rozhovor - "U15"

16. 3. 2022

U15

Farba dresovČervené rozlišovačky

Vedúci (kapitán)  – Nemá  C

Zostava -  Jakub Šidelský, Richard Demský, Timo Jančošek, Peter Žarnovský, Šimon Varmus, Jakub Harčár, Richard Kvočák, Samuel Harčár

Rozhovor:

Cieľ tímu v tejto lige (Jabub Šidelský)?  - 

Náš cieľ je zahrať si nachytať nové skúsenosti a ak sa podarí tak aj niečo vyhrať           

Akým spôsobom bol vyberaný káder (Richard Demský)?  –

Väčšinou sa hráči ktorí sa poznajú dohodli a dali sa dokopy ako tím. Náš tím U15 bol napríklad vybratý tak, že starší chlapci ktorí chodia na hokejbal sa spojili do jedného tímu a tak sme vytvorili náš tím.                                                                                                 

Kto je ťahúň tímu a prečo (Peter Žarnovský)?

ja si myslím, že sa ťaháme všetci navzájom. Jeden zápas je to Timo, druhý zase Kubo, a niekedy ťaháme všetci naraz.                                                                                            

Započuli sme že ste najprv odmietali nastupovať proti starším hráčom hlavne mužom. Je na tom niečo pravdy (Šimon Varmus)  ? -                                                                                      

Keď sme o tom prvýkrát počuli, tak sme si mysleli, že to bude pre nás náročné. Ale nakoniec sme ponuku neodmietli a išli sme do toho.

Na aký tím sa najviac tešíte naopak ktorého sa najviac obávate (Jakub Harčár)? –

Teším sa na všetkých súperov, ale najmä na súperov v približne našom veku. Obavy nemám zo žiadneho súpera, lebo aj prehrané zápasy považujem za získavanie skúseností.                                           
                                                                                                                                                                       

Dokážete ukoristiť súperom aspoň bod (Timo Jančošek)?                                                      

Tak určite áno. Keď sa budeme snažiť, dáme do toho všetko a každý bude hrať pre tím, tak získame viac než jeden bod.

Tešíš sa na tohtoročný OVALGON 2022, ktorý bude vlastne formátom
ALL STARS GAMES ? Aké sú tvoje šance ?
(Richard Kvočák)

Áno teším sa a šancu na titul mám dosť malú...

 

Rozhovor - For Tím

9. 3. 2022

For Tím

Farba dresov - Modré

Vedúci (kapitán)  – Matúš Gmitter - C

Zostava -  Matúš Gmitter ( C ) ,Marek Gmitter ,Jaroslav Špirko ,Marek Potocký ,Adam Prokopovič ,Vladimír Sýkora ,Július Forgáč ,Martin Kaliňák, Jozef Hvišč, Adrián Biľ

Rozhovor:

Cieľ tímu v tejto lige?  - 

Cieľ? No tak to máme asi všetci rovnaký. Potiahnuť to čo najďalej a na konci si pripiť z pohára!

Akým spôsobom bol vyberaný káder?  –

Káder som vyberal asi mesiac pred ligou. Dôležité pre mňa bolo mať dobrý kolektív preto veľkú úlohu v tvorbe kádra zohrával tandem káva/pivo :-D . Aj tak deň pred začiatkom som musel prekopať celú zostavu nakoľko mi vypadli zo zdravotných dôvodov hráči ,ktorí ale už budú v ďalšom kole pripravení.

Kto je ťahúň tímu a prečo?

  Tu by som mal označiť seba :-D ale nie myslím ,že to je jasné aj ostatným tímom kto. Ale pre niektorých ktorí stále nevedia je to Jaroslav Špirko ,ale sme tím takže každý jeden hráč je dôležitý a pre celkový úspech potrebný

Povráva sa že ste pred sezónou kontaktovali aj zopár známych mien z Bardejovského futbalového sveta... Je na tom niečo pravdy ? -

Ak sa berie aj rozhodca a hráč z okresu tak áno. :-D Marek Gmitter bol povolaný tesne pred začiatkom ligy ako arbiter z futbalu nakoľko musíme mať jasno v pravidlách ligy. A Marek Potocký svojou fyzickou hrou a postavou naženie strach nie jednému útočníkovi. PS- Július Forgáč to je taktiež iný stroj. Chlapci pozor na nich v lige. :-D

Na aký tím sa najviac tešíte naopak ktorého sa najviac obávate? –

Tak na koho sa teším najviac nemám nejaký TOP tím. Teším sa na všetkých bývalých ,súčasných hráčov s ktorými som za všetky tie roky mal česť hrať. Každý tím má svoju kvalitu.

A teraz koho sa obávam? (smiech) Ako sa vraví strach a peniaze som nikdy nemal. :-D ,ale nie obavy nemáme jasné chceme vyhrať s každým to má asi v hlave každý jeden hráč všetkých tímov. Nedá sa vyhrať všetko preto doprajem každému nech vždy vyhrá ten kto je lepší a zaslúži si vyhrať.

Tvoj osobný odkaz pre hokejbalovú komunitu ,alebo čo by si nám chcel povedať.

Môj odkaz? Tak to by som tu vedel písať na dlho ,až by to bolo pre niekoho nudné. V skratke hokejbal  si zaslúži svoje čestné miesto medzi športmi v Bardejove. Preto by som chcel v najbližších rokoch dosiahnúť ešte väčší posun a to vytvoriť klub ktorý pracuje aj s mládežou a zúčastňuje sa súťaží riadených SHBU. No toto všetko pár ľudí nedosiahne samo preto vy všetci ktorí ste súčasťou tejto hokejbalovej komunity chyťme to spolu za jeden povraz a vybudujme niečo o čom všetci len snívame a hovoríme.  Ak sa nato pozrieme z dlhodobého hľadiska vyrástlo tu kopec výborných hráčov dokonca aj reprezentanti Slovenska, hráči čo hrali v zahraničí , extraligisti a chlapci ktorí sa  rok čo rok zúčastňujú najlepších turnajov na Slovensku. A poviem to úprimne najväčší podiel na tom všetkom majú seleziáni ,ktorým ďakujem dokonca aj táto liga je istým spôsobom aj vďaka nim ,keďže poskytli ihrisko a pomáhajú stále ako môžu verím aj naďalej v pokračovanie výbornej spolupráce ,nakoľko oni sú tu stále pre nás my tu budeme vždy pre nich.

PS - „Pre konanie dobra treba trošku odvahy.“